Ipotechen.com

ipoIpotechen.com е специализиран, профилиран сайт за ипотечни и жилищни кредити от банкови и небанкови финансови институции. Порталът ориентира потребителите във високо конкурентната среда на кредитирането за недвижими имоти и предоставя на клиентите възможност да направят информиран избор за закупуване на ново жилище или за финансиране на текущи нужди. Ipotechen.com разполага с удобен филтър за търсене по необходима сума, максимален срок на ипотека, населено място и още над десет критерии.
Ipotechen.com поддържа единствената класация в България за „Топ финансови институции”, която се прави изцяло от потребителите и в която участват 28 банки и дружества. Всяка банка или дружество има собствена отделна страница – ревю, където освен кратка информация за дейността, са изложени условията за кредитиране, които предоставят на клиентите. Сайтът има специални секции за промоции, видове кредити и информационни статии за сроковете и документите, които са необходими за тегленето на ипотечен или жилищен заем. Ipotechen.com информира за адресите на Агенцията по вписванията и Имотния регистър във всяка община в страната.
Ipotechen.com достига до потребителите чрез ефективна оптимизация в Google, Yahoo, Yandex, Bing и други водещи търсещи машини. Сайтът обръща специално внимание на клиентите, които се нуждаят от бързо кредитиране, като за целта са включени оферти за ипотека без доказване доход или кандидатстване с минимален набор от документи. Голяма част от потенциалните клиенти започват с избора на кредитор именно през големите търсачки, където се сблъскват със стотици оферти от различни сайтове, които е трудно да бъдат обхванати. За потребителите е далеч по-удобно да започнат своя избор от Ipotechen.com, където е концентрирана цялата необходима информация.
Ipotechen.com предлага на банковите и небанкови финансови институции програма за партньорство, която включва директна реклама и прехвърляне на реални клиенти. Директната реклама включва разполагане на банери, видео, информация и други визуални елементи на страниците на Ipotechen.com. Партньорството на база препращане на потребители се състои в лийд и афилиейт система, чрез които се набират реално търсещи клиенти със или без детайлна информация.
50 % от Ipotechen.com е собственост на „SELECTRA GROUP”, Франция – лидер в сферата на сравнителните сайтове във Франция, Испания, Полша, Белгия, Италия и други държави. В България сайтът е част от портфолиото на „Vox Populi Network”, което включва водещи портали за сравняване на комунални услуги. Мрежата работи на български пазар от 2013 г.